Cultură de la Google

By | ExtraOnline

A fost odată o teorie, o teorie care acum pare să capete alte conotații, unele chiar mai puternice, despre lumile posibile. Era teorie literară pe atunci.

Astăzi pare că-i din ce în ce mai aproape. Virtualitatea unei lumi adusă aproape. Suntem conectați printr-un ecran la orice punct real sau fictiv.

Scenariile unor seriale TV au ajuns să devină realitate. Dar nu despre asta doresc să vorbesc acum, păstrăm pentru un articol mai lucrat.

Acum vorbim de Google și secțiunea de Arts & Culture. Poate cea mai valoroasă a lor. Și când spun valoros mă refer la conținutul de informație care zburdă pe acolo.

Cum ar fi expoziția asta foto din Africa care îți arată o lume pur și simplu fabuloasă. O lume care părea atât de departe, dar e acum aici, e aproape. O vezi.

Pare suprarealistă.

Serviciul vă pune la dispoziție un catalog cronologic a dezvoltării artei și culturii în lume. Cu un click te miști pe harta culturală a lumii fără stres.

Citești și rămâi uluit. Calitatea picturilor și a fotografiilor este la cea mai înaltă rezoluție. Poți da inclusiv zoom să vezi pasta pe pânză.

În meniul din stânga dai peste trei categorii: Colecții, Experimente sau Teme. Oriunde te duci, te lovești de ceva interesant. Iar dacă nu ți se pare, cauți în așa fel încât să găsești.

Asta și Google Scholar, despre care sunt în stadiul de experiment. Urmează să vorbesc și despre asta.

Pentru că lumea în care suntem și cea spre care ne îndreptăm este inundată de tehnologie și digital, e foarte bine să știm cum să le mâncăm și ce facem cu a noastră de preț valoare: cultura.

(Și mă enervează să discut despre valoare și preț când vine vorba de cultură. Pentru că-i neprețuită. Acolo sunt gânduri, sunt sentimente, idei care zboară non-stop de-a lungul și de-a latul globului și pentru care oameni geniali se opresc din ronțăitul biscuitelui ca să noteze ceea ce ulterior devine un tablou, un roman, un volum de poezii și așa mai departe.

Sunt viețile unor oameni care îi angrenează pe alții să și-o pună pe-a lor la încercare. Orice conexiune se reflectă în creier, el lucrează, pe el în antrenăm să fim din ce în ce mai conștienți.)

La Experiments e fabulos ceea ce se întâmplă. Acolo tehnologia se combină cu arta. E mindblowing ce poți găsi acolo.

Sunt pe un câmp plin de artă.

Sunt pe un câmp plin de artă.

Mai există Curente artistice. Poți învăța câte ceva din fiecare curent artistic apărut de-a lungul timpului. Poți descoperi artiști. Poți înțelege multe din felul în care decurge arta astăzi și unde se deplasează pentru mâine.

Eu tot insist aici, dacă nu v-ați prins, puteți face ceva cu timpul vostru când stați pe net.

Așa că vă îndrept într-acolo: Google Arts & Culture.

Acesta este un articol din seria „ExtraOnline”, care se axează pe modurile în care cultura și societatea încep să facă „mașina” o parte integrantă. Mai multe explorări de pe Google Arts & Culture vor veni pe parcurs în categoria #ArtScafandru, acolo unde descoperim arta din străfunduri și până la suprafață.

sursă foto

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

One Response to " Cultură de la Google "

  1. […] Google, în culmea scepticismului nici nu mai știi dacă a făcut-o să se scape de asta sau chiar dintr-o inițiativă cu bun gust, a realizat un muzeu online (puțin spus) interactiv intitulat Google Arts & Culture. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: