De jucat: Survarium

By | Prin viață

Dacă este o treabă importantă pe care am învățat-o și încă o învăț anul acesta, este să-mi petrec timpul liber (cel pe care mi-l propun, că liber nu prea există) cât mai bine.

E super important ca într-o perioadă de stres să găsești să-ți petreci timpul liber într-un mod cât mai bun, cât mai calitativ. În acest caz, scrollul anost pe Facebook nu-și mai are locul, cu excepția metroului. În metrou cu toții ajungem la scroll anost pe Facebook.*

De aceea printre modurile mele de deconectare se află și o obișnuință pe care mi-am făcut-o de când eram mic – jocurile. Fie jocuri de societate (boardgames), fie cele pe smartphone sau PC, e ceva de care nu m-am despărțit niciodată.

Cunoaștem beneficiile pe care jocurile ni le aduc, nu? V-am lăsat un articol ca să vă lămuriți singuri că nu-i ceva chiar de pierderea timpului. Cu ocazia asta vă aduc la cunoștință toate BLP-urile la care am participat și la care v-am oferit și vouă ocazia s-o faceți și se va mai întâmpla o ediție în curând. 😀

Un singur joc mi-am permis anul acesta să-l „practic” de fiecare dată când am găsit o portiță liberă și acela este Survarium. Jocul acesta este un first-person shooter în stilul Battlefield FreeToPlay (seamănă mult cu Battlefield 2) și e încă în variantă BETA, dar nu contează așa mult.

379466-survarium

De ce nu contează? Pentru că nu are acele bug-uri de beta pe care vi le imaginați atunci când auziți cuvântul. Beta vine aici în sensul că nu sunt toate opțiunile jocului activate și încă se mai lucrează intens la partea de bază a acestuia.

Momentan se joacă PvP, pe mai multe module de joc: team deathmatch, research (trebuie să pui stăpânire pe 4 puncte strategige de pe hartă care studiază anomaliile zonei – un fel de capture the flag), battery retrieval (trebuie să găsești niște baterii pe hartă și să le aduci în baza ta, cine aduce cele mai multe câștigă) și the last stand (până la ultimul în picioare, all vs. all).

Ce-i mișto la el?

Vostok Games este compania care s-a ocupat până în anul 2010 de seria S.T.A.L.K.E.R. și urmau să facă și S.T.A.L.K.E.R. 2, dar din lipsă de buget și neînțelegeri s-a renunțat la proiect.

De atunci, GSC Games World s-a dizolvat și a apărut Vostok Games, o companie nouă cu sponsorizare bună din spate care și-au dorit să ducă celebrul joc ucrainean pe tărâmul online-ului. Și asta au făcut. Sub un nou nume, un nou concept derivat de la jocul de bază, avem azi Survarium.

Povestea jocului ilustrează un cataclism natural ce s-a petrecut în lume lăsând doar câțiva supraviețuitori pe fiecare parte de continent. Acum totul se rezumă la supraviețuire. Există și un free world mode care va fi lansat odată cu ieșirea din beta și în care va trebui să joci ca în Day-Z, numai că ai un scop mai bun.

Armele, motion movement-ul, grafica, sunetul (care contează foarte mult în economia jocului) te introduc într-o atmosferă degradată a unei lumii ce odată a fost normală, o lume gândită să-ți dea acum fiori.

Anomaliile sunt, momentan, principalele pericole ale jocului, anomalii care uneori doar te „consumă de viață”, dar alteori îți oferă și posibilitatea de a pune mâna pe artefacte, artefacte care sunt asemănătoare cu cele din jocul de bază.

Jocul, în sinea lui, este free, numai că poți face achiziții din interiorul lui. Arme, cont premium, diferite boost-uri și așa mai departe. Desigur, există o mică diferență între cei cu conturi premium și cei fără, dar nu e mare și șansele în joc sunt în funcție de cum se mișcă fiecare.

Cerințe de sistem

Vă las mai jos cerințele de sistem, așa cum se arată pe site-ul oficial al jocului:

CPU: Intel Core 2 Duo E4400 or Athlon 64 X2 Dual Core 4200+

Videocard: 512MB nVidia GeForce 8800 GT or Radeon HD 3870

RAM: 3 GB (recommended 4 GB or more)

Operating System: Windows Vista (Service Pack 2 + Platform update), Windows 7, Windows 8

Hard Drive: 8 GB available space on a drive with NTFS (temporarily up to 16 GB for installing updates)

Internet Connection: From 16 kb/s (up to 64 kb/s if you have a high ping or a bad connection). Pings up to 200 ms are supported (check ping to survarium.com)

WARNING: Survarium does not support Windows XP! We also can’t guarantee stable work under Windows 10, since the game hasn’t been tested under it yet.

Din punct de vedere ca experience of gameplay, jocul se prezintă foarte bine pentru varianta sa de acum. Atmosfera este impecabil realizată, fapt ce reiese din experiența programatorilor cu S.T.A.L.K.E.R.. Nivelul detaliilor e foarte ridicat și în general intri în joc foarte rapid.

Eu joc pe un laptop Acer Aspire E1-572G, iar jocul îmi merge cu specificațiile pe medium foarte bine, fără fragmentare, fără nimic, utilizând un Windows 7 ca sistem de operare și o placă video externă de la AMD, fiind Radeon HD 8750M.

Facțiuni și clanuri

Pentru că lumea Survarium va fi una gigantică, nu poți supraviețui singur, prin urmare îți poți fonda un clan. Astfel că, alături de prietenii tăi, te poți juca relaxat jocul în echipă. Mergeți și căutați resurse, vă războiți cu alte clanuri, aveți propria bază unde vă stocați resursele, dar care trebuie păzită și așa mai departe.

Cu ocazia asta, vă invit să facem un clan. Nu ai nevoie de nimic altceva decât interes pentru joc și timp. Pe steam mă găsiți ca adispune19. AdiSpune e profilul din joc. 😀

Există și facțiuni în joc. Sunt în număr de cinci, dar dacă aș detalia pe fiecare, ar ieși un roman, nu un articol. Mai multe informații despre facțiuni se găsesc la linkul alăturat, fiecare cu plusurile și minusurile ei.

Acum, sperând că v-am convins să-i dați o încercare, vă las mai jos un video cu varianta 0.40 beta a jocului, cea care, de altfel, urmează să fie implementată în următoarele săptămâni. Aici vă băgaț!

————————————————————————–

*mică exagerare.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.