Câteva idei despre noul telefon de la Google

By | ExtraOnline

Încă de când au pus acel teaser, mai toată lumea și-a putut da seama că Google pregătește un nou smartphone. Unul curajos, unul care să confirme toate acele zvonuri conform căruia Google își face propriul telefon.

Pe modelul Apple, care s-a extins cu o viteză amețitoare și care prin propriul sistem de operare a acaparat tot, Google vine la câțiva ani distanță cu această filosofie.

O fi de bine? Doar timpul poate să demonstreze. Ce-i de bine e că fanii Android au acum un motiv serios să facă din Google ceea ce a devenit Apple.

O fi greu? Bineînțeles, dar cu suportul potrivit (și telefonul acesta e un suport destul de încrezător), Google se poate ridica la pretențiile Apple, chiar dacă oleacă cam brusc după cum am văzut din prețurile noilor telefoane.

Și dacă am ajuns la preț, aici ar trebui să ne oprim puțin și să discutăm. 649$ costă varianta Pixel, de 5 inch display, cu o baterie mai mică.

Cam atât costă și un iPhone. Dar de ce?

Adio Nexus, bun venit Pixel

În primul rând, trebuie să observăm ce e nou. Și nu, nu mă refer la specs. E vorba de brand. Nu mai avem Nexus, nu mai avem acel brand pe care adesea îl încurcai.

„Ce telefon ai?” te-ar fi întrebat cineva, iar tu ai fi spus: „Păi… un Nexus 5. LG Nexus 5. Google Nexus 5. Nexus…”

În față apărea mai mereu marca telefonului. Trebuia să știi ce marcă e, că așa îți faci cel mai repede o idee legată de calitatea telefonului.

Nexus era acel brand care oferea calitate foarte bună pe hardware, neglijabilă la exterior, dar la un preț de 300 și ceva de dolari. Ăsta era Nexusul. Și culmea, era telefonul care îți oferea cea mai bună experiență cu Android dintre toate.

Mi-au trecut ceva telefoane cu Android prin mână, dar vreunul care să fie peste Nexus, nu.

De partea cealaltă, Pixel este telefonul care într-un final e făcut de Google. Chiar dacă pe interior s-au băgat cei de la HTC, nu e HTC Google Pixel sau HTC Pixel. E Google Pixel. Telefonul. Made by Google.

Este acel zvon acum confirmat în care se spunea că Google își pregătește detașarea față de celălalte telefoane cu Android. Și în același timp, oferă un exemplu de cum trebuie să fie sistemul de operare, fără toate acele aplicații ce vin din fabrică alături de Android.

E mișcarea curajoasă de la Google pentru a concura serios cu Apple. Dar să avem răbdare. Samsung lucrează și ei la ceva secret și malefic, iar Huawei sunt și ei pe drum.

Pixel e un alt brand. E altceva. Prețul e justificabil numai prin asta. Că de asta nu mai avem Nexus și avem un telefon Google de la cap la coadă, top of the class.

Au pompat în el până au scos un protopic micuț de avion cu Android care să ofere tot ce oferă și un iPhone: rapididate, fiabilitate, un sistem de operare curat, stocare suficientă (depinde de utilizator), o cameră foto foarte bună, ce să mai… telefonul care să facă un fanboy Android să-și dea drumul în pantaloni.

Așadar?

Au toate motivele să-și permită prețul afișat pentru modelele lansate acum. Își permit să facă asta, iar dacă oamenii cumpără în prostie iPhone, atunci aproape în prostie se va putea achiziționa și Google Pixel.

Timp trebuie.

Mi se pare futil să discut despre capacitățile telefoanelor, pentru că sunt peste tot de găsit și explicate mult mai bine decât aș fi putut eu s-o fac.

Aș vrea, sincer, să-l testez înainte să mă asigur că aș vrea să-l am. Vreau să văd dacă e exact ce mi-am dorit de la un telefon, deși de la distanță așa pare.

În ceea ce privește fostul brand de telefoane, Nexus, aflați că în curând nu se vor mai face. Se mai găsește pe aici varianta 5X și aici cea de 6P.

Hai Google, să vedem cât poți!

sursă foto

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

2 Responses to " Câteva idei despre noul telefon de la Google "

  1. Roxanna says:

    Sincer sa fiu am avut o singura experienta cu Nexus, modelul 3 si cand l-am scapat prima data din mana, s-a spart si pe fata si pe spate. Il aveam doar de 1 saptamana. De atunci am trecut pe Samsung, dar acum, pentru ca sunt mare fana Google, s-ar putea sa incerc un model Pixel si cum altfel e mai indicat, decat sa-l testezi pe primul lor model.

    • Adrian Anghel says:

      Exact același lucru l-am pățit și eu cu un Nexus 5, iar înălțimea era penibilă. De asta zic că e neglijabilă grija lor la exterior atunci când au fabricat Nexusurile. Numai plastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: