În privința protestelelor #neamtrezit

By | Prin viață

Simt că ar trebui să-mi spun și eu poziția în legătură cu protestele întâmplate în această ultimă perioadă, la noi.

Având în vedere că am fost în stradă, unde am scandat, fluierat, sărit, aplaudat, cântat și chiar luminat (mai nou), am avut plăcerea să și vorbesc prin piață cu cine s-a nimerit, să aud opinii și doleanțe. În urma acestora, doresc și eu să clarific anumite chestiuni, atât cât îmi permit, căci nu sunt jurist, la domeniul politică nu sunt expert, dar cred că, cel puțin din punct de vedere al bunului simț, se poate discuta.

În primul rând, observ foarte multe persoane care-l condamnă pe președintele țării noastre, Klaus Iohannis pentru faptul că-și face campanie electorală pe spatele acestor proteste. Pe această cale, vreau să fiu precis în a vă spune că-mi doresc un președinte care, din punct de vedere politic, să-și facă treaba, iar aceea este de a reprezenta poporul cât mai bine.

Nu sunt de acord cu acțiunile sale referitoare la manifestările din stradă și alipirea sa invariabil cu strada. Politic este corect, dar simt că oarecum și imoral.

Ceea ce mi-am dorit de la bun început a fost să nu se politizeze aceste mișcări, iar domnul Iohannis, mai mult sau mai puțin, prin declarațiile sale, a cam făcut asta. În același timp și-a făcut treaba și din punct de vedere politic, dar eu, personal, nu sunt cu președintele în aceste mișcări. Nu am nicio problemă cu el atâta timp cât își face treaba acolo unde a fost numit, iar noi în stradă momentan avem ce avem cu o gașcă de guvernanți penali care mint cu nerușinare.

Nu Iohannis a declanșat aceste proteste, nu ne-a manipulat, nu ne-a împins cu nimic de la spate. Am ieșit noi, fiindcă am disperat să tot fim mințiți și furați.

În al doilea rând, nu doresc să demisioneze guvernul Grindeanu. Altul nu avem de unde să luăm în acest moment. Acțiunile USR-ului mi se par puerile, de genul unui ONG, or am avut, măcar pentru un moment, impresia că au trecut de acel stadiu. Nu. Nu este un partid politic în întregul sens al cuvântului, prin urmare ei nu ar fi o soluție în acest moment. PNL-ul sunt departe de a fi ce-au fost.

În al treilea rând, ceea ce urmăresc, personal, ar fi o ruptură în interiorul partidului PSD, una în care Dragnea să părăsească acel loc, de altfel și ministrul Justiției, care a făcut foarte multe gafe și încă se mai ține de ele.

În al patrulea rând, comunicarea a fost dezastruoasă. De la greșeli de exprimare penibile, la contradicții în aceeași frază, la un limbaj non-verbal care pur și simplu îmi exprima un școlar cu lecția neînvățată, scos la tablă și încercând să îndruge el ceva, poate-poate trece neobservat faptul că e complet nepregătit. Iar aici vorbesc de toți cei care s-au aventurat să se adreseze presei: Iordache, Grindeanu, Dragnea, Carmen Dan.

În al cincilea rând, mai sunt pe listă câteva chestiuni, precum OUG 9, de la care aștept modificări. Bineînțeles și clarificări.

Demisiile din PSD, neînțelegerile între aceștia, schimbarea la față pentru moment a antenei 3, manipularea continuă rtv, scoaterea în stradă a susținătorilor PSD pentru niște chestiuni despre care nici măcar ei n-au habar, sunt doar tribulațiile acestei lupte alimentate de la bun început de niște oameni care și-au urmat interesul, în loc să urmeze o platformă de guvernare cu care au câștigat legitim alegerile din decembrie.

Repet, să pice guvernul acum nu mi se pare o variantă valabilă.

Cum, de altfel, doresc să fiu sincer cu voi și să vă spun că rămân sceptic în privința tuturor mișcărilor din această perioadă, începând cu PSD și până la SRI, respectiv DNA.

În schimb, în ceea ce cred, fără echivoc, sunt oamenii care au ieșit în stradă și care și-au susținut punctul de vedere atunci când a fost critic. Care au sesizat greșelile grosolane de la conducerea acestei țări și au taxat aceste derapaje, pentru că asta face un popor conștient de aleșii săi, conștient de faptul că mă descurc singur nu mai merge și că trebuie să ne mai descurcăm și împreună ca să ne fie bine.

Consider că trebuie să rămânem vigilenți, trebuie să monitărizăm în continuare situația și mai ales să arătăm necontenit că #neamtrezit.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.