O pasiune acum, un business mai târziu

By | Spuneri

CE PASIUNE AI TRANSFORMA ÎNTR-UN BUSINESS, DACĂ AI AVEA 10.000 DE LEI?

Întrebarea aceasta am întâlnit-o acum o săptămână pe Blogal Initiative și m-am tot gândit la ea în fel și chip. Răspunsul meu mereu a evadat din contingent și a ajuns pe meleaguri de un viitor fantastic, extraordinar.

Dar poate așa se întâmplă cu adevăratele vise pe care ți le dorești în realitate, nu?

Dintre multele mele pasiuni, două au fost cele pe care mi le-am dorit și mi le doresc să devină un business. Iar fie vorba între noi, vor deveni. 😀 Un proiect este chiar acest blog, iar al doilea este… VERSus.

Despre VERSus am vorbit aici, la fel și despre pasiunea mea pentru radio. La ceea ce mă voi rezuma în acest articol, ca și o completare, este visul meu cu proiectul acesta.

Buget de 10.000 lei

Cu un buget de 10.000 de lei se pot face multe lucruri în domeniul acesta. Liviu, pentru Radio IndieGen, dar mai expres pentru VERSus, a reușit să facă rost de un spațiu foarte drăguț pentru emisiuni, de o aparatură entry-level ca să ne facem treaba și de tot ce mai ține de radio (de la cabluri până la apă).

În momentul de față, pasiunea noastră (că e și a mea și e și a Andrei) se regăsește într-un mic impas. De aceea un împrumut marca Provident ar fi perfect. Și hai să vă spun planul.

Ce se poate îmbunătăți pentru VERSus cu 10.000 de lei

În primul rând, avem nevoie de un mixer de radio nou-nouț și de un set nou de cabluri cu care să ne auzim mai bine. Am găsit mixerul, se duce undeva la 63 de milioane la ofertă în acest moment. Este ceea ce trebuie și cu siguranță o să fim on air bine. Cablurile sunt și ele câteva milioane, dar nu un cost exagerat.

În al doilea rând, ce ne dorim noi mult de tot este să putem lua apeluri și să organizăm concursuri live, în timpul emisiunii. Pentru asta, am avea nevoie de un wireless audio interface pe care să-l conectăm la mixerul de radio, să punem un număr de telefon la dispoziție și să-i dăm drumul la joacă. Acest dispozitiv se duce spre 930 de lei.

Mai rămân undeva la 2500 – 2900 de lei rămași de cheltuială. Ce facem cu ei?

Izolare fonică. Spațiul unde ne desfășurăm noi activitatea săptămânal are pereții goi și un parchet rigid dedesubt. Pentru ca sunetul să nu se spargă și pentru ca, de ce nu, să ne chemăm trupele favorite să ne mai dea câte un live din când în când, trebuie musai să antifonăm camera.

Prețul unui burete fonoabsorbant este în jur de 55-57 de lei / mp2. Dacă mai punem și manopera în acest cost, ne îndreptăm spre 2000 de lei.

Ce ar mai trebui ar fi microfoane (vreo două) și un buget pentru publicitate, ceea ce înseamnă Facebook Ads, niște clipuri video, un site nou mai bun și alte câteva. Nu intru în detalii aici, fiindcă acestea necesită un alt buget de investiție. Ceea ce însă ar fi mai important s-ar rezolva cu împrumutul acesta – ar fi un fapt EXTRAORDINAR!

De ce VERSus și de ce o dorință atât de mare?

Pentru că oamenii ne spun că suntem cel mai bun „medicament” înainte de masa de prânz din ultima zi de muncă a săptămânii.

Pentru că ne spun că evenimentele pe care noi le recomandăm sunt și cele pe care ei le urmăresc și merg cu drag.

Pentru că ne spun mereu ce muzică faină se aude la noi, iar ei ne ascultă chiar și când nu reușim să realizăm emisiunea, lăsându-le un playlist special.

Pentru că simțim că prin VERSus, prin radio, putem aduce o schimbare. Putem aduce cultura și muzica împreună ca să formeze un combo nemaipomenit. Pentru că vrem #suscultura.

Pentru că în urmă cu aproape un an, când am pornit pe drumul acesta, s-a simțit de la o poștă că este cel mai tare lucru posibil.

Pentru că ăștia suntem la radio:

VERSus

Aproape toate emisiunile noastre făcute până acum se găsesc aici, iar pagina noastră de Facebook aici. Eu zic să treceți pragul și să vedeți despre ce-i vorba.

Cadou, ultima noastră emisiune. Se ascultă doar cu un play. 😀

Dar tu?

Desigur, acesta ar fi planul meu de bătaie pentru VERSus, pentru o emisiune pe care mi-o doresc a fi o bornă importantă în radio-ul românesc. Dar tu? Tu ce pasiune ți-ai transforma-o în business cu 10.000 de lei?

Spotul de mai jos e atât de simplu, încât înțelegi perfect ce vreau să zic. Numai scrie-mi într-un comentariu, ar fi fain să schimbăm idei. 😀

Toate informațiile de care ai nevoie se găsesc aici.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.