Pentru ce servicii online și publicații aș plăti

By | ExtraOnline

Bani să fie, că de restul ne ocupăm. Nu era așa?

Internetul s-a umplut de servicii online care ne permit și nouă, aici în țara tuturor posibilităților absurde, să intrăm în legalitate.

Bine, nu că se întâmplă la o scară largă chestia asta, dar deschiderea există și, pesemne, începe să fie o direcție sănătoasă de viitor.

Mă refer la servicii de streaming, abonamente la publicații pentru un content mai bun ș.a.m.d.

Hai să vă spun pentru ce aș plăti eu (și o fac sau urmează). Netflix și HBO GO intră în categoria asta.

HBO are conținut atractiv prin seriale și filme, producțiile lor sunt bune și originale, nu văd de ce aș pirata ceva de la HBO dacă am posibilitatea să urmăresc pentru o sumă modică.

De aici recomand Vinyl (deși are doar un sezon), Game of Thrones, Westworld, True Detective precum și producțiile mai vechi ale lor.

Pe de altă parte, Netflix are o groază de programe mișto. Documentare, filme, seriale, să tot vezi.

Nu caut neapărat să văd subtitrat, deși cu o subtitrare în engleză sunt mai mult decât satisfăcut. Aici s-ar putea urmări Bojack Horseman, Narcos, House of Cards, Marco Polo, Sense8, Orange is the New Black, Stranger Things, The OA, Ozark și câte mai sunt.

Un abonament la Netflix costă 9,99 EUR / lună. Cât despre HBO GO, ai acces dacă ai contract cu operatorul tău de cablu TV. Lista cu operatori se găsește aici.

Pe parte de muzică, aș alege între Google Music și Deezer. Google Music parcă îmi sună mai bine, dar și când am avut abonament la Deezer nu am fost dezamăgit.

Cu Deezer am avut abonament 6 luni, timp în care am găsit artiști noi, mi-am făcut playlist-uri, am lăsat și mix de la ei. A fost fun, numai că aplicația e cam greoaie, folosește mult spațiu și date și te poate lăsa rece uneori cu niște erori.

Aș merge pe Google Music o perioadă. Am încercat un trial de o lună, numai că dacă nu știi să te orientezi, e mai greu.

Pe Google Music, ca și pe Apple Music, găsești toți artiștii, chiar și pe cei ultra-necunoscuți. Dar încă o dată, contează să știi ce vrei. La Google Music e mai greu să îți recomande ei. Ai un mix instant cu piese recomandate după un anumit artist sau gen, dar nu ești mereu satisfăcut de el.

Prețul unui abonament Deezer Premium+ e de 7 EUR / lună. La Google Music plătești 22 RON / lună.

Sunt curios dacă Spotify va mai ajunge vreodată în România. Pare cam departe pentru ei.

Referitor la publicații, cumpăr destul de des Dilema Veche și Observator Cultural. M-aș abona, și cred c-am s-o fac cât de curând, la revista The New Yorker, varianta print. Au un conținut foarte bun, iar pe parte culturală sunt foarte la zi cu trendurile.

Aș mai plăti să citesc Decât o Revistă atunci când apare și alte publicații din zona de cultură (ex. Revista Iocan).

Dacă ești interesat să te abonezi la The New Yorker, află că vei plăti 12 USD pentru varianta digitală, 18 USD pentru varianta în print care ajunge săptămânal acasă și 20 USD pentru ambele variante.

Există acum o ofertă prin care plătești 12$ pentru șașe luni. Practic, 1$ pe săptămână pentru New Yorker.

Pentru Decât o Revistă, plătești pentru 4 numere (adică un an), 90 de lei. Revista ajunge gratuit la tine acasă.

Cam astea sunt serviciile online pe care le-aș folosi în variantă de abonament. Tu pe care le-ai folosi și ai plăti mulțumit?

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.