Shopping list la cărți de Black Friday

By | ExtraOnline, Literatour

Anul ăsta m-am gândit să vă întâmpin cu ceva mai interesant. Un shopping list la cărți pentru Black Friday. Cum la Libris deja a început campania, e cazul să ne grăbim, că o să prindem coadă la casă și n-o să mai fine așa fun.

Prin urmare, iată o listă rapidă de cărți pe care ți le recomand cu căldură. E cea mai bună ofertă la momentul ăsta, așa că n-ai de ce să te îngrijorezi. Ba mai mult, la orice comandă peste 30 de lei, ai transport gratuit, deci în loc să plătim transportul, mai bine mai luăm o carte, două.

Începem? Să începem.

Imperiul Pisicilor de Alex Tocilescu v-o recomand pentru acuitatea prozei scurte pe care Alex o reușește. Desigur, atacă multe teme și e vorba de atingerea unui strat social în care azi ne învârtim. Ca să nu mai zic că Alex are legături cu teatrul, astfel că veți vedea multă imagistică la el, teatrală.

Lucian Dan Teodorovici a scos o carte dureroasă. Una de-o simți adânc, de-ți macină oasele și te cuprinde tristețea. Vă las să descoperiți povestea tragică a unui om, în relație cu sistemul, mai ales cel de sănătate, în Cel care cheamă câinii.

Cartea asta de Jonathan Safran Foer e musai s-o citiți! Poeticitatea ei, chiar în urma traducerii, m-a impresionat. Mă bucur să văd o carte cunoscută, la modă acum, cu o traducere bună. Iată-mă atacă multe probleme sociale, ale omului din acest timp, cu o istorie în spate, demontată de Foer până la esență. O să vezi cât de fragili suntem. Din nou.

Radu Vancu și jurnalul său care mă enervează numai prin prisma faptului că se numește Zodia Cancerului, iar eu am o sensibilitate pentru autorii care publică cărți cu aceeași denumire ca a altora. În fine, Sadoveanu nu s-ar supăra dacă ar citi. Sper.

Mai are rost să mai insist asupra a de ce trebuie să cumperi Scrisoare către tata de Kafka? Sunt mulți demoni aici, dar parcă îi poți poza pe toți deodată când îi așezi într-o carte.

Sapiens. O scurtă istorie a omenirii e cartea aia despre care înveți că ești om, cum ai devenit om, explicată sociologic și psihologic. E carte foarte interesantă și care a fost recomandată în stânga și-n dreapta. O recomand și eu aici.

Și ceva scurt, amuzant pe alocuri, dar mai ales tragic, de la autorul meu favorit – Henry Miller, Un diavol în paradis. Conrad Moricand este un astrolog cu simțul spiritualului, dar care pică în frica de frică și apoi rămâne imobilizat în propria minte egoistă.

Sunt doar șapte cărți, dar alea șapte cărți pe care dacă le citești acum o să te bucuri de literatura contemporană de la noi, dar și de texte foarte bune din literatura universală.

Să fie primite, spor la shopping! Profitați de Black Friday cum puteți.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.