Spotify este disponibil și-n România!

By | ExtraOnline

Serviciul de streaming Spotify urmează să își facă apariția pe piața națională în curând. O dată vehiculată a fost 19 octombrie. Lansarea a fost amânată acum pentru 28 noiembrie.

S-a tot vorbit prin stânga și prin dreapta încă din primăvara acestui an, referitor la o potențială lansare a serviciului suedez și la noi.

Acum, se pare că pagina de termeni și condiții a platformei a fost actualizată în limba română. Cu toate acestea, din partea Spotify nu a venit încă niciun anunț oficial, deși unii utilizatori zic că Waze deja și-a făcut sincronizarea cu el și-n România.

Despre câtă nevoie este de Spotify nu știu să vă spun în numere, dar știu sigur de o groază de persoane din cercurile apropiate care tot așteaptă lansarea asta.

În momentul în față, competiția la noi e formată din Deezer (care poate veni la pachet cu un abonament de voce Orange sau există ca opțiune), Zonga (același lucru cu Vodafone), Google Music și Apple Music.

Cunosc oameni care folosesc Deezer, cunosc oameni care folosesc Zonga, iar același principiu merge și pentru Apple Music și pentru Google Music.

Am observat că audiofilii (persoane interesate să asculte muzică numai la cea mai înaltă calitate) apreciază mult platforma Apple Music. Tot din aceeași categorie sunt persoane care laudă Google Music.

În jurul meu, am observat că oamenii care alocă un spațiu special muzicii (adică sunt fie artiști, fie au treabă cu muzica prin viața lor) folosesc Google Music și Apple Music.

În schimb, celălalte persoane utilizează Deezer și mult mai puține Zonga.

Zonga, ca și ofertă muzicală e probabil cea mai tristă alegere. Deezer e la fel de actualizat ca și Google și Apple, numai că selecția de muzică făcută de Apple întrece pe toată lumea.

Nu se lasă nici Google Music mai prejos, dar nu știu care este procentajul de utilizatori în RO al acestui serviciu. Eu folosesc Google Music și pot spune că recomandările nu sunt strălucitoare, dar nici nu te lasă cu curu-n baltă, cum s-ar spune.

Numai că aici vine diferența. Algoritmii Spotify chiar se pun la treabă dacă faci o mică selecție de artiști favoriți și de genuri.

Recomandările Spotify, auto playlisturile, nevoia de ceva anume de care nu știi, la astea îți răspunde lejer Spotify.

Au dus la un nou nivel curating-ul personalizat. Ai nevoie de un playlist de alergat care să se muleze 90% pe ce asculți?

Spotify îți face asta.

Tarife și beneficii

Din pagina tradusă deja în română, putem observa că va exista varianta gratis, numai că te vei bucura de muzică printre pauze publicitare și numai pentru primele 6 luni.

După aceste 6 luni, timpul gratuit de ascultare se reduce la 10 ore pe lună.

Apoi avem varianta unlimited care va avea un tarif (să vedem cât), care îți permite să asculți dincolo de cele 10 ore pe lună.

Mai există varianta premium (contra cost, evident), unde poți asculta inclusiv offline și fără publicitate.

Și varianta mobile service, care îți permite să asculți Spotify pe telefon.

Știu, sună puțin cam aiurea împărțirea asta, iar prețul s-ar putea să nu fie cel mai blând.

Personal, voi testa gratuit varianta premium Spotify pentru o lună să vedem cât de mult mă convinge să renunț la Google Music.

Altfel, eu-s mulțumit și cu Music.

Update 12.03.2018: Spotify a ajuns în România!

Iată că după câteva luni de la anunțul pe surse din 2017, Spotify ajunge și pe meleaguri românești.

Mi-a luat o oră să găsesc o nouă obsesie muzicală, un nou record personal.

Aplicația, cel puțin momentan, îmi pare a avea un sunet mult mai clar față de Google Music. Testez acum contul Premium (de 5 EUR / lună, adică undeva la 25 de lei) și e super fain.

Se poate descărca de pe Play Store sau App Store.

Mi s-au împlinit urechile de iubire!

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.