Unde sunt influencerii?

By | ExtraOnline

Din capul locului vreau să vă recunosc ceva: nu mă consider influencer. Uneori nu mă consider nici măcar blogger.

Sunt alți oameni care fac asta zilnic, care se trezesc la cinci dimineața, odată cu găinile, ca să găsească subiecte de conținut cu care să-și întrețină comunitatea pentru ziua ce are să vină.

Și nu-i condamn sau ironizez. Sunt oameni ca mine și ca tine, dar care fac asta ca un job.

Și automat că fac bani și că au cititori. Privesc către Zoso, NW Radu, Cetin, Eftimie și încă câțiva care găsesc timpul necesar, pe lângă muncă, să mai strecoare unu-două articole zilnic.

Ăștia sunt bloggeri. Nici măcar pro-bloggeri, doar bloggeri. Că n-o să ajungem acum să facem tot felul de diferențe cu tot felul de etichete gratuite: ultra-blogger, pro-blogger, supra-blogger, extra-blogger etc.

Dar nu pot să nu observ cum oameni care participă la tot felul de campanii mari, chiar și pe TV, își cam țin gura zilele astea.

Vedete TV, vedete din online, vloggeri și așa mai departe tac mâlc în timp ce țara arde. Poate că nu-i în joc viitorul lor, dar prefer să cred că altfel stau lucrurile.

Prefer să cred că locuim toți în aceeași țară și facem business toți în aceeași țară. Și vrem toți, în această-aceeași țară, să ne meargă bine. Să nu mai apară pe Google imagini cu România defavorizată, să nu ne mai facem de râs pe la Bruxelles, să nu ne mai amenințe SUA că ne ducem dracu, să nu mai furăm.

Dar e greu, nu? E greu când nu sunt bani pe cauze civice. E greu când nu ești plătit să pozezi cu o rochie sau un telefon la proteste. E greu când pe brief nu scrie nimic de situația țării ăsteia.

E greu.

Deci, în aceste vremuri tulburi (trebuie să fii chiar inconștient, ignorant de-a binelea să nu-ți pese) pe care le trăim, unde ne sunt, nene, influențatorii? Unde sunt oamenii cu sute de mii de urmăritori pe care să-i educe civic și să meargă cot la cot cu ei pentru binele țării?

sursă foto

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *