36 de case în 5 zile și #tfb13

By | Eveniment

Era o iarnă grea atunci când am ajuns pentru prima dată la Bacău. Temperaturile erau aspre, zăpada până la genunchi, aveam 16 ani, dacă nu mă înșel.

Era un cantonament la dans sportiv. Mergeam acolo unde se pregătea și lotul naționalei noastre. A fost o săptămână cu multe chestiuni învățate. O săptămână unde m-am acomodat cu o mică zonă a Bacăului.

O săptămână în care eram doar un puști.

Am mai reținut, de atunci, că municipiul are o cale ferată care intră cu totul în oraș. Printre blocuri, prin parcări, pe lângă parcuri.

7 ani mai târziu, a sosit momentul reîntorcii, numai că într-o altfel de ocazie. Altfel, dacă mă gândesc că dansul îl voi înlocui cu fotografia, iar zona e cu totul alta.

Merg la BIG BUILD, organizat de Habitat for Humanity. Ultimul cuvânt, humanity înseamnă foarte mult pentru mine. Țin la umanitate, mai ales în timpurile noastre, mai mult ca orice.

Și dacă asta e o altă modalitate de a pune umanitatea pe hartă, atunci mă alătur fără discuții.

Planul este să se construiască 36 de case în doar 5 zile. 450 de voluntari vor pune osul ca acest obiectiv să fie atins. Printre ei, vom fi și noi, bloggeri care mergem acolo să imortalizăm momentele proiectului.

Ca obiectiv personal, mi-am propus orice subiect ce cuprinde umanitatea. Portrete, mai precis, din timpul execuției.

Cu ajutorul lui Cristi Șuțu, care ne va explica cum stau lucrurile cu fotografia, sunt sigur că îmi voi îndeplini obiectivul.

E momentul pentru un nou #tfb, unul cu un număr norocos, 13. Pe hashtagul #tfb13BigBuild ne vom putea urmări săptămâna viitoare.

Este a doua tabără de fotografie pentru bloggeri la care particip, după #tfb9 de la Bistrița, unde chiar m-am atașat de orașul din Ardeal, după alte câteva întâlniri scurte și insipide.

Sunt sigur că de data asta mă voi atașa și de Bacău și de oamenii de acolo. Abia aștept să-i cunosc.

Am să vin cu cât mai multe povești. Pe 2 octombrie e Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU. Atunci voi fi pe șantier. Și o să am grijă să vă arăt cât mai multe de acolo.

Vă invit pe Facebook unde voi face un album special, precum și pe Instagram unde voi posta poze la greu de la fața locului. Dacă sunteți interesați, vă invit pe canalele respective.

Pentru citit povești, vor fi de găsit aici, poate la final de aventură.

TFB13 este un eveniment organizat de FotoUnion și Kaufland Romania în cadrul evenimentului Habitat for Humanity Romania, BIG BUILD 2017 Bacău.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.