Câteva impresii de la Grădina cu Filme

By | Eveniment

Vinerea trecută am ajuns pentru prima dată la Grădina cu Filme. Locul acela la care a apucat, cred, toată capitala să-i treacă pragul, numai eu nu. Locul unde se întâmplă evenimente interesante cu iz cultural, unde vin trupe să interpreteze altfel la Electro Acoustic Garden, unde se pot urmări filme mișto și așa mai departe.

Grădina cu Filme este un loc de care se ocupă CreArT, fiind o inițiativă a Primăriei București. Locul este cu totul neconvențional, fresh și e dedicat în primul rând cinefililor.

Pe clădirea din spatele scenei, stânga, cum te uiți la ea, se află un grafitti uriaș, de 16/10 metri, cu un tip care visează și privește luna. Contemplează, ca să-i spunem mai bine. A fost realizat de Sweet Damage Crew, băieții care au făcut mai multe isprăvi frumoase prin oraș (vezi Gara de Nord).

Locul este unul intim. Este o bucată liniștită într-o mare agitată precum e zona Piața Romană. Ascunsă între zidurile înalte ale clădirilor, pe Lahovari nr. 7, e clar un loc în care să te adăpostești de aglomerație și agitație. gradina-cu-filme

Este deja la al doilea an de la deschidere, iar perioada în care i se poate trece pragul este mai – octombrie.

Eu am trecut pe acolo cu ocazia concertului Vița de Vie în cadrul serilor de vineri tematice, dedicate muzicii electro acoustice.

Nu știu cine a venit cu ideea de a organiza astfel de concerte la Grădina cu Filme, dar a fost una splendidă, căci tipul concertelor de genul acesta sunt calde, intime, genul concertelor de sufragerie. Mai o glumiță aici, mai o comunicare fără urlete în microfon, așa prietenește, fix pe felia de pâine a locului.

Foto Alex ChelbaCum spațiul e destul de restrâns, există un număr de 100 de locuri la fiecare eveniment, dar nu se duce lipsă de oameni, căci toți vin, am impresia, să se bucure, în primul rând, de atmosfera frumoasă ce se creează în jurul unui eveniment aici.

Are ceva special locul acesta, ceva ce m-a câștigat. O combinație de liniște, inspirație și fericire.

Liniște prin prisma poziționării, inspirație prin filmele, piesele de teatru, momentele de stand-up comedy (fericire) și muzica electro acoustică. E fix ce trebuie! Dacă ar fi să adaug o explicație mai clară prin fericire, ea vine prin momentele transmise de pe scenă sau de pe ecran și de la oamenii pe care-i întâlnești sau cu care te duci acolo.

Dacă ar fi să vă mai spun câte ceva, aflați că miercurea, înaintea fiecărei proiecții, au loc discuții libere din lumea filmului, cu moderator fiind criticul de film Ileana Bîrsan. Sau duminica, înaintea proiecției din ziua respectivă, au loc puneri în scenă ale unor piese de teatru interpretate de studenți de la UNATC și câte și mai câte.

Așadar, dacă doriți să mergeți într-o seară undeva frumos, relaxant, intim, care activează și pe post de stimulent pentru creier (delectare), vă recomand Grădina cu Filme. Musai trebuie să treceți pe acolo cât încă mai e deschisă, că vine iarna peste noi și trebuie să intrăm în case.

foto în interiorul articolului – Alex Chelba

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.