Cazul stadionului Nicolae Dobrin din Pitești

By | Cap de afiș, România

Stadionul Nicolae Dobrin, numit astfel după dispariția legendei clubului fanion al județului Argeș, are o istorie lungă. A fost construit după promovarea echipei Dinamo Pitești, în 1962.

Sunt, așadar, 55 de ani de când această construcție nu a mai primit atenția autorităților. În afară de mici modernizări la nivel de scaune, garduri, porți de acces precum și adăugarea unei piste de atletism moderne, baza stadionului este cea din anii comunismului.

Vorbim despre o preluare a naturii asupra locului. Buruienii au crescut printre scaune, betonul armat a ruginit și a crăpat în semnificative locuri. Zona arată dezolant. Îmi pare nespus de rău că nu am fotografii recente de acolo, dar îmi voi face timp și cu prima ocazie când mai dau pe acasă, vin și cu ele.

Ce este și mai interesant e că atâta timp cât județul Argeș a dus lipsa unui club reprezentativ în primele divizii, acei ani negrii în care nu a existat F.C. Argeș, diferite echipe, de la Internațional Curtea de Argeș, la CSU Craiova sau FCSB, au jucat pe terenul din Pitești, aducând alte mici modificări stadionului.

Astfel că au apărut scaune în culori diferite față de cele ale clubului de tradiție din județ, alte grafitti-uri și un soi de universalizare a unui loc ce pentru mine, mai ales în perioada copilăriei, îl consideram sacru.

Așadar, o desacralizare a unui loc care a însemnat atât de mult pentru istoria județului. Tot ce a fost mai de preț s-a mutat la muzeul sportiv, iar ce a rămas astăzi, ca semn al unui succes venit până în prezent, moare de la o zi la alta.

F.C. Argeș a revenit anul acesta în fotbalul românesc. După mai multe demersuri, după o licitație pentru palmaresul și brandul clubului câștigate cumva de primărie, clubul a ajuns în mâinile celor care conduc și orașul de atâta timp. Vă dați seama despre ce partid vorbim. Istoria e lungă.

După câștigarea licitației, problema arzătoare următoare a fost cea a modernizării stadionului, or mai bine spus „reabilitarea” acestuia, după cum este stipulat în documentele oficiale. Și pentru asta, a fost și este nevoie de birocrație.

Prin urmare, între guvernul țării ăsteia condus de păpușari și o echipă de oameni incompetenți de la primăria Pitești, nu se putea ajunge nicăieri altundeva decât la un tragicomic absurd.

Cum internetul a ajuns și la Pitești (slavă, Domnului), fanii FCA s-au activat atât de tare, încât au început tot soiul de acțiuni care să aducă la răspundere derapajele conducerii actuale a clubului și au grijă zilnic să nu o apuce tot mai rău pe căi politice toată această acțiune.

Să nu uităm că FCA înseamnă atât de mult pentru un fost oraș industrial, modernizat de comuniști de la temelie, care pe atunci avea nevoie de o sursă de entertainment, iar asta era fotbalul.

Politica a fost mereu în spate.

Și așa s-a ajuns la această situație, o situație în care primăria spune că nu a primit niciun răspuns privitor la documentația trimisă la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, chiar dacă din capitală a sosit asta:

Ce ziceți de asta?
Se pare că modernizarea stadionului “Nicolae Dobrin” din Pitești este stopată de incompetența unor funcționari ai Primăriei Pitești?

Posted by FC Argeș Fans on Thursday, November 2, 2017

Niște funcționari de la primăria Pitești nu-și prea fac treaba, aparent.

Apoi vine răspunsul de la Pitești:

Se lucreaza la documentatia pentru proiectul de investitii

“REABILITARE STADION NICOLAE DOBRIN”

Documentele…

Posted by Primaria Municipiului Pitesti on Friday, November 3, 2017

Păi stai, cum adică se lucrează? Nu a fost trimisă? Nu ați spus că a fost respinsă? Apoi ignorată? Acum se lucrează?

Între timp, să nu uităm că la Alexandria, în regiunea independentă și fantastică Teleorman, se pregătește de zori ridicarea unui stadion la standardele UEFA. Un stadion care va fi ridicat peste un parc. Un stadion care nu are o echipă de fotbal, dar care cu siguranță își va găsi una în viitorul apropiat. Ba chiar una care să și cumpere locul alteia, că așa se face.

În fine, au o echipă prin liga a III-a, dar nu pare să facă cine știe ce performanță.

Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi …

sursă foto

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.