Decizii, pasiune și interes

By | Prin viață

Eu cu deciziile am fost mai mereu un „afon”. Sunt în stare să iau decizii pe cont propriu, dar am luat atât de multe decizii proaste, încât m-am convins că balanța înclină către mine fiind un decision maker prea slab.

Acum, de unde știm noi care e decizia bună și care e decizia proastă?

Această întrebare o să persiste până când o să murim, că nu există un răspuns. Chiar și o decizie care pe foaie poate părea corectă, are șansele ei de a se duce pe apa sâmbetei. Prin urmare, pe ce ne bazăm când luăm o decizie?

Intuiție. Normal. Dar dacă intuiția e slabă? Rezultă în eșec. Ce fac prea multe eșecuri într-un lanț? Creează un sentiment tare „drag” nouă. Ceva ce noi căutăm să ne ferim de cu atât de multă pasiune. Frica.

Sentimentul de frică se instalează în momentul în care, după o serie de decizii care au mers împotriva noastră, trebuie să mai luăm niște decizii. Foarte importante și ele. Decizii ce țin de viitor.

Nu ți s-a întâmplat să te blochezi cu ele în față? Să te iei cu mâinile de cap și să nu știi ce să faci? Da, e frica. Frica de viitor. Frica de rezultatul din urma deciziei luate.

Frica activează în noi un bug care ne blochează sistemul logic. Ne anihilează perspectivele, nu mai putem vedea orizontul și rămânem, astfel, într-un singur punct care, evident, duce mai apoi la depresie.

Cum ne trezim?

Ce am înțeles eu, urmărind ceva ce va trebui să urmăriți și voi, e că e vorba de prioritizare. Nu e ceva nou, nu e ceva fantastic, dar e ceva ce ține tot de tine. Organizare, prioritizare, punere pe foaie a lucrurilor ce există și de care te poți folosi acum.

Apoi, dacă chiar sunt lucruri ce țin de viața ta, împarte ceea ce poți face în pasiuni și interese. Pasiunea e ceva ce vrei musai să faci în viața ta, e ceva ce te va duce departe, pe când interesul e.. acolo ca să fie. Să-l urmezi în disperare.

Împarte și aceste treburi și ar trebui să fie mai clară perspectiva. Decizia mai ușor de digerat, iar curajul ar trebui să-și mai reintre în drepturi. Încearcă, nu ai nimic de pierdut.

Urmărește asta.

sursă foto Unsplash

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.