Ia-ți doza zilnică de artă cu aplicația asta

În fiecare zi, dis-de-dimineață, primesc o notificare pe telefon.

Pe lângă mail, meteo, notificări de la alte aplicații adunate peste noapte, vine și notificarea asta despre… artă.

Daily Art furnizează câte o pictură clasică, de multe ori foarte cunoscută, dar se întâmplă să mai pice și câte ceva necunoscut și atunci stau și citesc povestea picturii și rămân fascinat.

Calitatea picturilor este destul de bună. Pe tabletă se vede și mai mișto. Aplicația e user-friendly, are un design prietenos și accesibil. A fost creată de cei de la Moiseum, o agenție de development specializată pe aplicații culturale și dedicate muzeelor.

Are doar 5.23MB pe Android, dar se extinde odată cu cache-ul care se creează intern. Din 42.810 utilizatori, media aplicației pe Android este de 4.7 stele, ceea ce spune multe.

Nu știu cum e pe iOS, nu am testat, dar presupun că la fel de bine.

De ce o recomand, te întrebi, probabil. Pentru că timpul este oricum scurt, ba chiar pare adesea să se micșoreze, iar noi trebuie să ne reglăm și să facem față cât și cum putem.

Poate că nu ajungi des pe la muzeul de artă, nu te lovești zilnic de o pictură. Orizontul se extinde cu aplicația asta. Afli istoria artei, pictori, picturi, inspirațiile din spate, interpretările acestora.

Este un dialog cultural pe care îl poți lega prin aplicația asta.

O aplicație mică, cu o bază de date mare și cu o importanță și mai mare în aceste timpuri bio-tehnologizate, bio-mediate. Pe linkul cu numele aplicației o puteți descărca atât pe iOS, cât și pe Android.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.