Readstick, un podcast

Ascultă varianta audio al acestui articol:

Am avut obsesia transmiterii ideilor prin eter încă din adolescență. Povestea începe încă de undeva de la 13-14 ani.

De când nu se mai realizează VERSus la Radio IndieGen, m-am tot gândit dacă să încep un podcast.

Nutresc ideea de asta de câțiva ani, numai că mereu m-am lovit de o groază de piedici: despre ce să fie, cum să fie, când să apară, cum să apară, unde să apară, ce identitate vizuală să aibă, oare sunt capabil de așa ceva, oare lumea va aprecia munca asta etc.

Toate cele de mai sus le-am spulberat într-o dimineață. M-am trezit și am zis: OK, până aici! O s-o fac așa cum mă pricep, cu cost minim, numai să încep, iar pe parcurs mă voi specializa mai mult.

Subiectele s-au coagulat de-a lungul timpului pe blog, iar dacă media timpului de lectură e de 5 minute, am considerat că le pot trata și în variantă audio.

Prin urmare, am redactat recenzia la Suferințe timpurii și am zis că de aici ar fi un punct de plecare.

M-am folosit de categoriile editoriale ale blogului: artă, cultură, cărți, idei, online și societate. Atunci despre ce-ar putea fi podcastul? Păi fix despre asta.

Sunt o groază de genul ăsta? Da, sunt. Și-n engleză, și-n română, dar să le asculți continuu și să stai cu gândul la ele înseamnă să lași ideea (cu tot cu entuziasmul ei de început) să dispară.

Mi-am dat seama că am lăsat prea mult timp să treacă fără ca eu să pun pe picioare un proiect la care mă tot gândeam și pe care-l anulam fără vreun motiv întemeiat.

În timp ce răbdarea utilizatorului scade, iar puterea sa de discernământ la fel, m-am gândit că decât să vă dau kilometri de articole (și-am să vi-i dau în continuare), să vă mai ofer o alternativă: să le ascultați în timp ce vi le citesc.

Și nu numai asta. Să mai ascultați și câte un capitol dintr-o carte sau o proză scurtă atunci când nu aveți timp să citiți ce aveți pe acasă.

Să vă prezint niște idei despre noi, despre societate, fie că sunt din psihologie evoluționistă, neuroștiință sau pur și simplu etologie (vagi exemple care mi-au răsărit acum în minte).

Să vedeți cum se leagă toate, cum suntem una cu natura și transcendentalismul nu mai este o idee care se susține.

Să încercăm să înțelegem, împreună, lumea în care trăim.

Pentru asta, la un moment dat, voi avea și invitați în podcast, dar nu prea curând, momentan să ne cunoaștem mai bine.

Dacă te interesează ce cărți să mai citești, ce filme să mai vezi, la ce piese de teatru să mai mergi, despre cum sinele tău e doar 15% din creier (iar restul nu știm), despre postumanism, politică, dezvoltare personală, povești de viață, exerciții de scris și lecturi la greu, atunci te invit să te abonezi.

Sunt de părere că împreună ne putem dezvolta cel mai bine. Prin deschidere, prin înțelegere, empatie și compasiune. Învățăm să avem răbdare, învățăm să discernem și tot așa.

Readstick este acest gen de podcast. Nu emite pretenția că îți va schimba viața. Că vei deveni altcineva decât ceea ce crezi că ești.

Dar prin încercare și eroare, vom putea pune o oarecare ordine mai „sănătoasă”, în viața noastră.

Orice părere din partea voastră este de mare ajutor. De la ce subiecte v-ar plăcea să tratăm, până la calitatea audio și disponibilitatea podcastului.

În momentul de față acesta poate fi ascultat pe Anchor.FM, PocketCasts, dar și Apple Podcasts (prin iTunes). Iar dacă comunicați des cu Siri sau Google Home, puteți doar să le spuneți „Hey Siri, play the podcast Readstick” sau „Hey Google, play the podcast Readstick” și mă veți auzi instant în boxe.

Plecăm pe un traseu interesant și mă folosesc de persoana I plural fiindcă toate aceste lucruri le realizez cu voi și pentru noi. Doar am zis c-o facem împreună, nu?

Vă aștept opiniile despre podcast și ne auzim / citim data viitoare.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

One Response to " Readstick, un podcast "

  1. […] Am lansat un podcast denumit Readstick, care s-ar putea să te intereseze. 😀 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: