Recomandarea de 5+5 (restanță), 1-14 aprilie

By | ExtraOnline

De Paști am făcut o pauză. Am ciocnit un ou, am savurat o bere, ne-am uitat la un meci de fotbal, am citit sau relaxat cât mai mult cu putință.

De aceea, săptămâna aceasta recomandările vin cu o întârziere, dar recuperează weekendul pierdut de Paști.

Pregătește-te să citești, să asculți, să vizionezi, căci s-a strâns atât de mult conținut interesant, încât merită atenția ta. Indiscutabil.

Că doar ce ne-om face noi fără minte… iaca, să purcedem:

 • Studiul acesta pe Harvard Business Review e ce trebuie. Studenții au răspuns unei cercetări, spunând că sunt mult mai pregătiți pentru câmpul muncii. Angajatorii, pe de altă parte, nu le împărtășesc așa tare opinia.
 • Studiul microbiomurilor prinde aderență, ca să spun așa. Ultimele cercetări au descoperit că doar 43% din celulele noastre sunt umane. Restul sunt alcătuiri de microbacterii. Unele ne ajută, altele mai puțin.
 • Young Fathers, o trupă cu influențe world music, dar foarte atractivă, a scos un album nou: Cocoa Sugar se poate asculta pe Spotify.
 • De pe 18 până pe 22 aprilie se întâmplă festivalul Cinepolitica. Filme cu tentă socială și politică.
 • 10 URLs care-ți vor face viața mult mai ușoară pe internet.
 • Ține-te că vin direct cu citat: It seems like different intellectual communities no longer share basic foundational beliefs. Maybe nobody cares about the truth anymore, as some have started to worry. Maybe political allegiance has replaced basic reasoning skills. Maybe we’ve all become trapped in echo chambers of our own making – wrapping ourselves in an intellectually impenetrable layer of likeminded friends and web pages and social media feeds. Articolul aici.
 • Despre traumele copilăriei și cum se transformă ele cu timpul. Un eseu lacrimogen de pe New Yorker.
 • LA Salami, o trupă despre care v-am mai vorbit, au scos un album nou și e tare suprarealist.
 • Un articol kilometric, dar foarte bun, despre cum internetul a dezamăgit societatea civilizată, cu tot cu actorii din spatele scenetei. De citit și re-citit și nu uitați, priviți cu un ochi critic situația.
 • Urmăriți The Discovery, un film pe Netflix cu o idee îndrăzneață în spate. Bine, recunosc, urmăriți-l mai mult pentru acea idee.

BONUS:

 • Viața nu e numai despre perseverență, liste cu task-uri și găsirea fericirii. Uneori e bine s-o mai lași și moartă, să zaci în pat, să nu faci nimic. Poate să privești pe fereastră, să savurezi un ceai fiind cu gândul la acel ceai, să răsfoiești paginile unei cărți să-i simți mirosul sau să lași pur și simplu timpul să zboare. Alergând, non-stop, descoperim că viața ne pune la acest efort fără ca la capătul ei să fie ceva diferit față de o persoană care a făcut exact opusul. O opinie pe larg aici. E cu Walt Whitman. 😀

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

One Response to " Recomandarea de 5+5 (restanță), 1-14 aprilie "

 1. Georgeta says:

  Foarte dragut articolul, multumesc pentru recomandare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: