Recomandarea de 5, 12-18 martie

By | ExtraOnline

E o vreme afară de-ți vine să te apuci de croșetat covoare, dar fii fără grijă, nimeni nu te pune să faci fix asta. Poți, în schimb, să faci ceva care ți se pare și mai interesant.

Cum ar fi să citești niște chestiuni interesante, să asculți ceva ce-ți recomand sau să urmărești un film bun.

Nu știu cum se face, dar mai rar cu duminicile frumoase și blânde de când cu seria asta de articole, dar promit că n-am nimic de-a face.

Începem incursiunea, da? Hai:

  • Aparent, dacă citești în medie 30 de minute pe zi, ai mari șanse să trăiești mai mult cu (tot în medie) 23 de luni față de cei care nu se ating de-o carte. Apropo, acolo vorbește de ficțiune, poate vă spune ceva asta. 🙂
  • Stephen Hawking a plecat dintre cei vii în urmă cu puțin timp. A lăsat în urma sa numai atenționări pe care vi le recomand să le citiți.
  • E de anul trecut asta, dar totuși poate vă interesează. Un profesor de la Stanford University a pus întregul său curs de fotografie digitală online. S-ar putea să vă fie de ajutor.
  • Paterson este un film despre poezie și condiția poetului, cu romantica fabulă a arderii manuscrisului, cu ce scrii pentru tine și ce lași lumii. Cu un șofer de autobuz numit Paterson, poet în orașul Paterson.
  • Am trecut pe Spotify, iar primul lucru a fost să fac un playlist așa cum mi-aș dori să ascult. Menționez că până acum m-a ajutat în trafic, la muncă, acasă între o ordine și-un aspirator. L-am făcut deschis, deci poți băga un follow și asculta aici.

BONUS:

Dacă vă plictisiți tare rău azi, căci e duminică și afară numai primăvară nu e, atunci vă mai fac câteva recomandări care să se întindă de azi și până pe săptămânile următoare:

  • David Eagleman a scos o carte foarte mișto care explică, științific, cum funcționează creierul uman și-l pune în legătură cu imaginea „sinelui” nostru, conceptualizată prin intermediul lui. #decitit
  • De Ziua Internațională a Poeziei sunt câteva evenimente de neratat dacă sunteți fani. Unul e la Rezistența BRD Scena 9 acolo unde coordonatoarea licenței mele, profesoară de creative writing, poetă și prozatoare 90istă, Simona Popescu, vine să susțină o conferință de poezie. N-are cum să nu fie bine. 😀
  • În aceeași zi, dacă nu doriți la conferința de poezie, poate vreți la jazz & poezie la Muzeul Literaturii Române.
  • Să urmăriți Collateral pe Netflix. E cu Carey Mulligan și Jeany Spark.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.