Recomandarea de 5, 5-11 martie

By | ExtraOnline

O nouă săptămână a trecut, un nou val de informații interesante a apărut la orizont.

Săptămâna asta avem mai mult de citit și învățat, așa că pregătiți-vă corespunzător. S-ar spune că pentru o viață sănătoasă, informați-vă potrivit și creați-vă o putere de discernământ.

Punem accentul săptămâna asta pe un trend care revine ușor, ușor, în civilizația hiper-tehnologizată. S-ar putea să vă sune dubios, trecut, dar iată că printul revine și e mai revigorat ca niciodată.

În marea de informații în care ne scăldăm astăzi, selecția joacă un rol extrem de important. Sursele verificabile pentru un subiect sunt primordiale pentru o privire de ansamblu.

Aparent, dintre toate, printul satisface cel mai bine acest lucru. Informația e comprimată, din mai multe punct de vedere, iar varianta analog, citire pe pagină, de la stânga la dreapta pare să ofere individului ceva ce părea pierdut, – răbdarea.

Să vedem, așadar, care sunt recomandările de săptămâna asta:

  • Richard Watson, un futurist care ajută marile companii să gândească uneltele de mâine nici măcar nu are un cont de Twitter și citește știrile în print în fiecare duminică. Aici explică câteva criterii importante pentru o bună selecție a timpului în privința știrilor.
  • Un experiment pe care-l practic și eu de ceva timp (și despre care voi scrie în curând) este acesta de a-ți prelua știrile din print via tabloide săptămânale. Informația vine după val, mult mai actualizată, mult mai cu substanță.
  • VIDEO: Viitorul e aici. Dacă piața de smartphones este în scădere pentru prima dată, iată că cei de la Samsung vin cu un device extraordinar. Samsung Dex este minunata trebușoară care conectează telefonul la un monitor, mouse și tastatură. Astfel, telefonul devine PC (sistemul de operare de la Samsung Note 8 este clădit special pentru monitor).
  • Mario Vargas Llosa vorbește despre cum „politically correctness-ul” anulează libertatea de exprimare și cum liberalismul rămâne în picioare ca o variantă viabilă de conviețuire (e cumva contra curentului de azi).
  • Editors au scos un album nou. Este al doilea din discografia trupei cu doar 9 piese, dar bune. „Violence” se numește și e în trend cu timpurile actuale.

Spor la citit, vizionat și ascultat.

Nu uitați că până mâine mai puteți participa la concursul în care ofer două invitații duble la concertul The Boxer Rebellion, All We Are și GOLAN din Fratelli, pe 16 martie.

Ți-a plăcut? Spune-le și altora
libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.